ICFF NEW YORK - MAY 2015

ICFF NEW YORK - MAY 2015

Atelier Vierkant launched it's newest series of pebbles and seatings at the International Comtemporary Furniture Fair of New York

New Collection at Showroom San Francisco

New Collection at Showroom San Francisco

The new collection on textures and seats has been launched officially beginning of May at the San Francisco showroom.

Club21 Gallery Singapore
from 25th March till 30th September

Club21 Gallery Singapore
ZH launched at ICFF New York

ZH launched at ICFF New York

The new series of seatings designed from a wooden frame and clay panels will be presented at the ICFF show in New York from 16 till 19th of May, Javits Center NYC, Booth 2212

Anthem of the Seas

Anthem of the Seas

A wide range of custom sized BRL-vessels in white finish are displayed on the deck of the Anthem the of the Seas, cruise ship operated by Royal Caribbean International

Sofaz Tower - Baku

Sofaz Tower - Baku

Ilham Aliyev, President of the Republic of Azarbaijan recently opened the new headquarter of SOFAZ, the State Oil Fund. The SOFAZ tower is the new administrative building of the State Oil Fund and it is a unique project which combines ancient history of Azarbaijani Carpet Schools with the most recent technological innovations in line with the highest international standards.

Europabank Ghent

Europabank Ghent

Large scale AH vases where used in the design of Europabank's new headquarter in Ghent, Belgium

UF Series Decorate the Heydar Aliyev Center in Baku designed by Zaha Hadid

UF Series Decorate the Heydar Aliyev Center in Baku designed by Zaha Hadid

Vermut Residence
Healdsburg - United States

Vermut Residence
Atelier Vierkant App

Atelier Vierkant App

Design your terrace and garden: introduce Atelier Vierkant vessels and benches into your own project.

Walsh Residence

Walsh Residence

Walsh Residence, San Francisco, where a series of MU100 in black athracite clay is put in place next de steps towards the entrance of the house. Project realized by Pacific Peninsula Group.

Butterfly Garden

Butterfly Garden

No house in San Francisco’s fabled Russian Hill better reflects the magical promise of California living better than the Butterfly House. Tucked between the historic townhomes and Deco towers that cling to the crooked streets that ascend to the top of the hill, the house’s mannered modernist façade belies the verdant courtyards and spiraling living spaces that lead to a rooftop aerie with panoramic connections the City and the San Francisco Bay. In a city known more for its exuberant, inward- looking painted ladies, this Butterfly House represents the road not taken, offering its occupants inside-outside living.

Private Garden - Oehme von Sweden

Private Garden - Oehme von Sweden

This one-acre coastal getaway is located in Amagansett, New York, on the East End of Long Island. The cedar shake house is situated on the ocean block of the Lanes, a group of quiet streets that lead to the Atlantic Ocean. The front garden is serene and is layered with Astilbe, Actea and Lysmachia, as well as Carex and Ilex among others. The clustered white blooms of the subdued palette guide a guest from the Bernard Venet steel sculpture at the garden’s gate, to the home’s front door. Exiting the home into the rear garden, a guest steps down limestone stairs into a landscape reminiscent of the nearby dunes that features ornamental grasses and a profusion of seasonal color. The rear garden begins with a gravel courtyard which features a trough water feature. The guest is lead from the water feature, towards a swimming pool and cedar arbor which reflects the home’s architecture.

Sa Ferradura - Romano Arquitectos

Sa Ferradura - Romano Arquitectos

Sa Ferradura Island is -in fact- a peninsula connected to Ibiza Island by the small beach of Pas de s’Illa. It is a promontory that protects the Port of San Miguel from the wild north winds. The project consisted in the total refurbish- ing of the existing house and its garden. We were charged of both the architecture project, the interior design, and the landscape concept. The volume and the footprint of the construction was to be strictly respected due to the specific restriction of the area -Coastline, landscape protection, wild- life preservation. Romano Arquitectos undertook a severe landscape process to recuperate the original skyline of the island reintroducing the endemic Mediterranean vegetation in the perimeter and eradicating the invasive species of the rockery. The east side is milder with wide meadows opened to the stunning views of the surrounding cliffs while the core of the garden keeps its original subtropical vegetation around the lagoon pool.

Campus SFR - Jean-Paul Viguier & Associés

Campus SFR - Jean-Paul Viguier & Associés

The new 130,000 square meter SFR headquarters in the Landy-Pleyel boasts nearly 8,500 employee workstations. The building, designed by Jean-Paul Viguier, “adopts the metaphor of the tree, which experiences continual growth and rebirth, adapting constantly to external conditions. The project takes the form of a campus, atop a trunk with protruding branches leading to terraces and large multi-level gardens.” The principle is based on the idea of unity and union, with four main buildings presented both as a unified whole and as discrete spaces, in other words several buildings which must form a visual whole and reflect the corporate culture in detail: strong roots (the trunk) and various business units characterised by their diversity (the branches).

Hotel Marignan

Hotel Marignan

Hotel Marignan Paris five star is ide- ally located at 12 Rue de Marignan, a quiet street in the 8th Arrondissement, which connects the Champs-Elysees and the Avenue Montaigne, Mecca of Parisian shopping, in the center of the famous “Triangle d’Or of Paris”. As the hotel sits only steps from the Grand Palais as well as from many pres- tigious art galleries, its address has a natural association with both art and cul- ture. The interior architect Pierre Yovano- vitch, icon of New French Style, trans- formed the Hotel Marignan Paris into an island of contemporary luxury, a serene and confidential stop in the heart of the capital. For the entrance, the owners of the hotel have opted for black anthracite AHS and CBH vases, and some smaller ZB seats along the façade.

Salone del Mobile
Milan, Italy

Salone del Mobile
The Jane - Sergio Herman

The Jane - Sergio Herman

Three-star chef Sergio Herman opened his newest restaurant, The Jane, this past spring in a completely restored chapel in the middle of the Groen Kwartier (Green Quarter) and the former military hospital in Antwerp. A team of various artists, designers, and deejays worked together to bring The Jane into being. René Nijboer implemented the interior design drawn up by Piet Boon. The staff wear specially designed clothing. Other eye-catchers are windows printed especially for The Jane, a neon skull and a 800-kg chandelier sporting 150 lights. There are two AUB130 planters, in white with a rough struc- ture and planted with grasses, along both sides of the entrance. The elegant AUSX80 planters were incorporated on the terraces, between the rugged seating designed by Piet Boon.

Country House - Osiris Hertman
Hoge Veluwe, The Netherlands

Country House - Osiris Hertman
Maggies Cancer Care Centre

Maggies Cancer Care Centre

Peace and serenity combine in the wonderful, swirling structure of Maggie’s Swansea. Built in 2011 and designed and conceived by the world renowned Japanese architect Kisho Kurokowa, the build- ing joins the East with the West, and brings a sense of calm and tranquility to all who visit it. The garden, designed by Kim Wilkie, attracts wildlife, heightening the natural and tranquil feel, and there is also a fully functional allotment. The Centre sits among a small wooded area, and the wings of the design also help to shelter the outside seating areas, meaning that visitors can enjoy sitting out for as much of the year as possible. Along the façade, Kim used a repetition of 3 black anthracite UF100 vases planted with trees.

Private Residence

Private Residence

In the Al Bateen quarter, close to the centre of Abu Dhabi, last year a private residence was con- structed from a desert like plot. Architect Deborah Trombetta spent a couple of years, together with her father, living literally on the project site, to realize the ideas and wishes of her client. Result is a contemporary villa, a fascinating water play and a minimalistic interior where objet d’art are spread around the house. Two large UF vessels planted with grasses decorate the front terraces, creating a focus and reference point in the open space, while a series of 3 UK with red interior engobe stand along the garden pavilion, tilted each in another direction. On the top terraces, the architects chose for a the same constellation of UF vases, with an additional series of horizontally striped BRF planters. For the interior, the client opted for round MF-vases with decorative branches. Photography Bart Van Leuven.